Barcelona 2019 – Sevärdheterna du ska prioritera

Barcelona 2019 Prioritera Dessa Sevärdheter Parc Guell Mosaik Bänk
??  Read this post in English →

Barcelona är en intressant stad…

…och Antoni Gaudí’s annorlunda arkitektur påminner dig om hur viktigt det är att tänka utanför ramarna. Gaudí använde naturen som inspirationskälla men fick mycket motstånd för sin sensuella och organiska stil, med det sagt är hans berömda mästerverk ett måste bland Barcelonas sevärdheter! Hinner du inte alla under samma resa? Prioritera då dessa!

Casa Batlló, Casa Milà och Parc Güell

Såhär kan du uppleva Antoni Gaudì x3 under en och samma dag: Starta vid Placa de Catalunya och promenera på vänster sida uppför Passeig de Gràcia; här kommer du att passera Casa Batlló. En liten bit till och du har Casa Milà på höger sida.

På samma gata tar du sen buss 24 och åker upp till Parc Güell – den vackra trappan, kakelutsmyckningarna, och de organiska bänkarna kommer inte göra dig besviken, dessutom bjuder parken på en fantastisk utsikt över Barcelona! Varför inte ta med dig en liten picknickkorg att njuta av i den gröna parken?

Barcelonas Sevärdheter 2019 Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com
Park Güell

La Sagrada Família

Även om kyrkor inte står högst på din lista över Barcelonas sevärdheter vill du inte missa denna! Jag har ännu inte varit inne i själva katedralen, men att bara stå utanför är en sevärdhet i sig. Man blir överväldigad av både arkitekturen och den utmanande designen som skapar arbete än idag! La Sagrada Família påbörjades 1882 och planeras vara färdig 2026. Då är det 100 år sedan Gaudí avled.

Barcelonas Sevärdheter 2019 Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

Picassomuséet

När du ändå är ute och promenerar i det Instagramvänliga området El Born, har du ett ypperligt tillfälle att besöka Museu Picasso. Muséet öppnade för allmänheten 1963 och är inrymt i fem palats i katalansk gotisk stil från 1300- och 1400-talet. 

Barcelonas Sevärdheter 2019 Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

Och påtal om Instagramvänligt….

Även om alla Barcelonas sevärdheter är värda sin plats i ditt flöde, vill vi verkligen uppmuntra dig att lägga ner mobilen för en stund och ta in staden med alla dina sinnen – som att bara sätta dig ner och lyssna på hur staden låter, doftar, och smakar..…Vi lovar dig, gör du det så kommer det inte dröja länge förrän du återvänder hit!

Missa inte heller våra Barcelona guide om:

Här ska du äta i Barcelona 2019  →

Här ska du bo i Barcelona 2019  →