Barcelona 2019 – Här ska du bo!

Barcelona 2019 Här Ska Du Bo El Barri Gòtic Photography Annika Lagerqvist
??  Read this post in English →

Barcelona är uppdelad i barrios (områden/distrikt) och alla har sin charm och stil, men var är bäst att bo i Barcelona 2019? Här vägleder vi dig till de mest attraktiva områdena.

Därför ska du bo i l’Eixample

I l’Eixample bor du mitt i Barcelona, och väljer du ett hotell eller Airbnb i närheten av Placa de Catalunya har du nära till allt, inte minst alla tunnelbanelinjer. Senast bodde vi tre kvarter från Placa de Catalunya, vid tunnelbanehållplatsen Urquinaona – här bor vi gärna igen!

Shopping sugen? Förutom varuhuset El Corte Ingles är paradgatan Passeig de Gràcia ett måste! Här finns alla kända och exklusiva märken representerade, dessutom stoltserar området med Antoni Gaudí’s berömda mästerverk: Casa Batlló, Casa Milà, och La Sagrada Família.

l’Eixample Passeig de Gràcia Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

Därför ska du bo i El Barri Gòtic

I hjärtat av Barcelona ligger El Barri Gòtic ”gamla stan,” där den ursprungliga staden en gång började. Mysiga slingrande kullerstensgator, pittoresk arkitektur och massvis med butiker, restauranger och kaféer. Området ligger öster om La Rambla och leder enda ner till hamnen.

El Barri Gòtic Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

 

Därför ska du bo i El Born

El Born gränsar till El Barri Gòtic, och visst påminner de om varandra! Det vill säga mycket kultur, små trånga gator, tapas barer, och udda butiker….Med andra ord: en scenografi som gjord för Instagram! Här hittar du även Picasso Muséet och du har inte långt till La Barceloneta och stranden ifall du väljer att bo i södra delen.

El Born Barcelona Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

 

Därför ska du bo i El Raval

El Raval är ett kontroversiellt men intressant och spännande område! Man skulle kunna säga att det är den lite smutsiga, mörka sidan av Barcelona 2019, men har blivit jättepopulärt på senare år då man håller på att ”städa upp”. Det har öppnat flera coola restauranger, barer och vintage butiker….Ja, området har helt enkelt en personlighet och karaktär du vill uppleva! Varför inte äta hamburgare på Llop? 

l Raval Barcelona Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

Missa inte heller våra Barcelona guider om:

Sevärdheterna du ska prioritera  →

Här ska du äta i Barcelona 2019  →