Barcelona 2019 – Här ska du äta

Barcelona Restauranger Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com
??  Read this post in English →

Tapas, flexitariskt, hamburgare eller Instagramvärdig avokadotoast? Vad du än föredrar hittar du det på någon av dessa 9 Barcelona restauranger och caféer 2019.

1. Flax & Kale

Flax & Kale kan få vilken köttälskare som helst att bli flexitarian! Dessutom vill du testa allt på menyn bara för att det låter så spännande och främmande, så gör helt enkelt som oss och ät här tre gånger under en vecka. Inte minst eftersom de har sötpotatisglass på menyn, för då kan du äta två desserter!? Vi menar att om den innehåller sötpotatis räknas det ju tekniskt sätt inte som en dessert, eller hur?

Barcelona Restauranger Flax & Kale Barcelona Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com
Sötpotatis + glass = sant

2. El Mercat

El Mercat äter du klassisk tapas med en twist, och servicen är så snabb att första rätten hamnar på bordet innan ni hunnit höja era cervezas i en ”¡salud!” Men inte på bekostnad av kvalitén då varje rätt är omsorgsfullt tillagad – vad är mer omsorgsfullt än friterad aubergine? Och missa inte deras katalanska crème brulée! Gärna i sällskap av den lokala whiskyn. Dessutom är både portionerna och priserna generösa, så du och din plånbok kan lämna belåtna!

3. 52 Café

Det må ha varit caféer i varenda hörn, men trots det hamnade vi på 52 Café tre gånger. Varför inte prova deras Caffe Americano och Entrepà Iberic? En slags ciabatta med Iberico skinka som smälter i munnen. Vem behöver smör?!

Dessutom verkar lokalbefolkningen lika förtjusta i stället som oss. Allt från studenter, pensionärer, och cyklister (jodå, cykeln fick följa med in) kom in för en snabb lunch eller för att köpa med sig nybakat bröd.

Barcelona Restauranger 52 Café Barcelona Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

3. Tapa Tapa

Ska du äta tapas på La Rambla ska du äta den på Tapa Tapa, och det som imponerade mest på oss här var servicen. Som när ”coppa” brödet var på väg mot vårt bord och kökschefen hejdar servitören och skickar tillbaka tallriken eftersom han ansåg att ”brödet var inte bra nog”. När en restaurang är så uppmärksam på vad som kommer ut ur köket vet man att de bryr sig om sina kunder.

Barcelona Restauranger Tapa Tapa Barcelona Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com
Gin och Tonic med rosépeppar

4. Oassis Natural Cooking

Du strosar på Passeig de Gracia när hungern slår till, och de enda lunchalternativen verkar vara turistiska tapasrestauranger? Trodde du ja! Men kom då ihåg: Oassis Natural Cooking. Generösa, smakrika sallader samt pizzor och burgare gjorda på bra råvaror; allt i en Instagramvänlig miljö, såklart.

5. La Bodegueta

När din mage kurrar efter en heldag runt Plaça de Catalunya är källarhaket La Bodegueta din räddning. Hit lockas en myllrarande mix av lokalbefolkning och turister som vill äta autentisk tapas utan ”fuss,” och inredningen är lika okonstlad som maten: vinflaskorna står uppradade längs väggarna, komplett med gamla posters och lysrörsbelysning. Väl värt ett besök!

Barcelona Restauranger La Bodegueta Barcelona Restaurants Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

 

6. Lulu 

”Börja inte äta än! Jag måste ta kort först.” Ja, så lät det när Lulu’s avokadotoast och golden milk landade på bordet. Och visst är det lika gott som Instagramvänligt! Sa vi att de bara använder ekologiska och lokalproducerade råvaror?

Barcelona Restauranger Lulu Barcelona Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

Barcelona Restauranger Lulu Barcelona Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

8. El Corte Inglese

Vet du inte vad du är sugen på? Eller kan ni inte komma överens om var ni ska äta? Ta då hissen upp till restaurangen i varuhuset El Corte Inglese. Pasta, paella, kött, eller fisk – you name it, they have it. Och vet du vad de har mer? Bästa utsikten över Barcelona! Shopping, mat, utsikt…Ibland kan man faktiskt få allt.

9. Llop

Du vet när du är sådär trött och hungrig efter att ha turistat en hel dag? Då kommer Llop till din undsättning. Börja med deras nachos och guacamole (som du får mosa själv), och be om sötpotatis pommes istället för vanliga till din burgare om du gillar det (lita på oss, du kommer gilla deras)

Och eftersom du gått fler steg än vad din Fitbit kan räkna, tycker vi du ska unna dig deras brownie till efterrätt. Ja den är kladdig, serveras varm och är alldeles…Alldeles underbar.

Barcelona Restauranger Llop Barcelona Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

Missa inte heller vår Barcelona guide om:

Sevärdheterna du ska prioritera  →

Här ska du bo i Barcelona 2019  →