Ibiza – Lugnt, Pittoreskt och Alldeles Underbart

Ibiza Las Dalias Hippie Market Cocktails
🇬🇧 Read this post in English →

Vadå lugnt och pittoreskt?!

Så du tror också att Ibiza bara är lika med ”unz unz?” Vi förstår dig! Och du är inte ensam. För det gjorde vi med tills vi besökte ön första gången. Men Ibiza är så mycket mer! Från stränder med kristallklart vatten och lummiga pinjeträd, till häftiga hippiemarknader och pittoreska gator: Här ger vi dig 4 Ibiza-måsten. Det 5e förtjänar ett helt eget inlägg…

Badvikar

Ibiza kryllar av små badvikar runt hela ön, omgivna av gröna kullar med välskötta stränder och coola barer. Och det bästa är att det inte tar dig mer än 30 minuter att åka från kust till kust – så hyr en bil och upptäck nya pärlor varje dag!

Ibiza Niu Blau Beach
Niu Blau Beach

Ibiza Town

Pittoreska gator, shopping och lyxiga yachts…..Ja, en dagstur till Ibiza town är ett måste första gången du besöker ön! Inte minst då du har en otroligt vacker utsikt på toppen av stan, mer känd som Dalt Vila – gamla stan.

Men ta på dig bekväma skor! Det är brant och kullerstenarna blir glashala i värmen, speciellt om du är här mitt på dagen. Ta också med dig ett mellanmål då få restauranger är öppna i Dalt Vila dagtid. Däremot har vi hört att det ska finnas några riktigt bra ställen att äta middag på.

Psst! Visste du att Eivissa betyder Ibiza på Katalan som också är öns officiella språk?

Ibiza Town Dalt Vila Brickstone Houses

Ibiza Town White Houses

Las Dalias

Det var på 60-talet som Ibiza blev riktigt populärt och under 70-talet blomstrade hippiekulturen på ön. och det mycket tack vare konstnärer, designers och kändisar som vallfärdade hit. 

Än idag värnar Ibiza om sitt ursprung, det märks inte minst på hippiemarknaden Las Dalias i San Carlos. Bor du i Santa Eulalia på öns östra sida, tar det dig inte mer än 15 minuter med bil hit. Här kan du köpa både hantverk, smycken och kläder. Eller varför inte bara ta en drink, äta en bit mat och lyssna på livemusik – atmosfären här är som balsam för själen! 

Ibiza Las Dalias Hippe Market Bar

Ibiza Las Dalias Hippie Market Live Band

Fish Shack

Fish Shack är precis som namnet antyder ett ”fiskhak” (shack = hak på engelska) och ligger i Talamanca Bay, precis intill Ibiza town. Här kan du varken beställa bord eller få någon meny att titta i. Som vår servitris sa: ”Jag är er meny!” Men vad gör väl det när du får äta dagens fångst på en klippa med utsikt över medelhavet? Även maten serveras i all sin enkelhet på ett campingbord som du får flytta runt lite som du själv vill.

Tips! Ta dig hit kvällstid så får du en magisk (och Instagram värdig!) solnedgång på köpet.

Ibiza Fish Shack Restaurant Talamanca Bay

Ibiza Fish Shack Restaurant Talamanca Bay Seafood

Ibiza Fish Shack Restaurant Talamanca Bay View

Och på tal om solnedgång…..

Minns du vi sa att ditt 5:e Ibiza-måste förtjänar ett helt eget inlägg? Ladda kameran och häng med till Ibiza’s mest Instagramvänliga solnedgång på Sunset Ashram.