Paradise Beach, Pythagorion Samos – En Genuin Paradisstrand

Samos Pythagorion Paradise Beach Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com
Read this post in english →

Vad tänker du på när jag säger paradisstrand? Ser du framför dig långa, vita sandstränder i Thailand eller Karibien? Med stora, mjuka solsängar och Instagramvärdiga pina coladas?

Jag förnekar inte att de bilderna rullar i mitt huvud också. Men om du istället för ovan nämnda möts av kärlek, omtänksamhet, och…något mer slitna solbäddar. Ja, då har du kommit till min typ av paradisstrand. Så innan du sätter dig på planet till Samos, Greklands mest grekiska(!) ö, läs dessa 3 anledningar till varför du måste spendera minst en dag på Paradise Beach i Pythagorion.

1. Genuin Service 

Det första du möts av är en pratglad grek med ett leende bredare än hans midja: ”Hej, välkommen till Paradise Beach!” Ja, inte på svenska förstås. Men däremot på mycket bra engelska, han bor halva året i Holland med sin flickvän (som också jobbar på stranden). Han förklarar för dig att du gärna får låna badskor och annan utrustning, och vart du hittar toalett och dusch – en utomhus dusch som osökt för tankarna till Costa Rica. Solstolarna må vara från ett annat årtionde, men vad spelar det för roll när någon bryr sig så äkta om att din dag på Paradise Beach i Pythagorion, ska bli den bästa på semestern.

2. Lunch från en ringrostig husvagn

Äta bör man, och det gör man gärna när det serveras grekisk kärlek på en tallrik. Har du tur står det nyfångad fisk på menyn, som din nyfunna vän har fångat på morgonen. Lunchen må lagas på en kokplatta i ett ute kök som ligger bakom en ringrostig van, men låt dig inte luras – den smakar underbart! Men så sitter också ”mama boss” under taket och övervakar verksamheten 😉

3. No wifi

När du behöver en paus från solandet är det bara att slå dig ner skuggan vid ett av serveringsborden under stråtaket, och då kan du ju inte låta bli….att plocka upp telefonen. För scenariot här på Paradise Beach låter ju perfekt för en Instagram story, eller hur? Men på frågan om de har wifi lägger de bara huvudet på sne, ler, och svarar:

”Honey, there is no wifi in Paradise.”

Du låter meningen sjunka in…..Sen lutar du dig tillbaka, blickar ut över den glittrande viken, och tillåter dig att bara vara i nuet.

 

Pythagorion Samos Pythagorio Paradise Beach Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

Samos Pythagorion Paradise Beach Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

Samos Pythagorion Paradise Beach Photography Annika Lagerqvist www.annikasomething.com

Thumbs up for Paradise Beach in Remataki Pythagorio, Samos

Kamera: Nikon D750
Objektiv: 35mm/f1.8
Redigerade i Lightroom